Ön Kayıt Formu
Sanat Eğitimi

Sanat Eğitimi

Sanat, hayal gücünün nesneler vasıtasıyla ortaya çıkarılmasıdır.  Pek çok madde ve materyallerin özünde can bulan sanat eserleri, aslında bir  hayal ürününün faaliyete geçirilmiş halidir.

Okul öncesi dönem çocuklarının da oldukça zengin olan hayal dünyalarını sanatsal etkinliklerle gün yüzüne çıkararak, beceri ve yeteneklerini desteklemeyi amaçlayan kuruluşumuz, Sancaktepe Anaokulu Sanat Eğitimi dersleri içerisinde bu yeteneklerini ortaya çıkarmayı hedeflemektedir. Hem çocukların ince motor gelişimlerini, hem hayal dünyalarındaki yansımanın dışa vurumunu, hem de özgünlüğünü geliştirecek bu faaliyetlerimiz, aynı zamanda onların bedensel ve ruhsal olarak rahatlamasına da zemin hazırlayacaktır. Bizler çocuğun esasen özünde var olan üretkenliğinin desteklendiğinde geleceğin başarılı, çalışkan ve keşifçi bireylerinin yetişeceğine inanıyoruz. Bu yüzden sanatı her hali ile bir bütün olarak ele alıyor, montessori, görsel sanat, boyama, kesme yapıştırma, müzik, dans, drama, akıl oyunları gibi sanatsal etkinliklerimiz ile algısal, bilişsel ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. 

Sanat; bakmakla, duymakla yada işitmekle kazanılacak bir olgu değildir bu sebeple çocuklar özellikle ‘dokunarak’, algılayarak, düşünerek, keşfederek, üreterek ve en önemlisi hayal ederek yeni şeyler ortaya çıkarabilirler. Bireysel ve grup çalışması olarak katıldıkları sanatsal etkinlikler onlara; düşünme, yorumlama, üretme, dikkat ve konsantrasyon yetenekleri kazandırdığı gibi sorumlu, paylaşımcı ve sosyal birey olma kazanımları da sağlamaktadır. Bizlerde bu süreçte onlara sanatsal faaliyetlerin de yardımcı olacak materyal desteği sağlıyor, uzman eğitmenlerimizin rehberliğinde üretkenliklerini destekliyoruz. Onlar için özel dizayn edilmiş atölyelerimizde, çocukların sağlığını tehdit edecek içeriklerden uzak, hamur, kil, kum, boya ve alternatif kırtasiye ürünleri ile gerçekleştirdiğimiz sanatsal etkinliklerimiz, tamamen çocuğun kendi özgür iradesi çerçevesinde, zorlamadan ve bir kalıba sokmaya çalışmadan gerçekleştirilmektedir. Onların ortaya çıkardığı her ürüne bir sanat eseri gözüyle bakıyor, dönem sonunda bu becerilerini tüm okul ve aileleri ile birlikte bir sergide gösterime çıkarıyoruz. Böylelikle kendi üretimlerine şahit olan çocuklar, ruhsal olarak motive olduğu gibi, özgüven ve kişilik gelişimlerinde de olumlu tutumlar sergilemeye başlıyor, sosyalleşiyor ve temel eğitime daha donanımlı olarak başlıyor. Bireysel ve grup çalışması olarak katıldıkları sanatsal etkinlikler onlara; düşünme, yorumlama, üretme, dikkat ve konsantrasyon yetenekleri edindirdiği gibi sorumlu, paylaşımcı ve sosyal birey olma kazanımları da sağlamaktadır.  Dönem dönem gerçekleştirdiğimiz okul dışı sanatsal etkinlik ve gazilerimiz ile de çocuklara farklı dünyaların kapılarını aralıyoruz.